BARTIN / MERKEZ - Bartın Borsa İstanbul Ortaokulu

Ock

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ramazan Aşcı, Milli Eğitim Bakanlığının Dönem Sonu Faaliyetleri kapsamında okulllarımızdan yapılmasını istediği faaliyetleri yerinde görmek amacıyla okulumuzu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında öncelikle Dönem sonu sergisi açılışı yapılarak öğrencilerle birlikte gezildi. Ardından 8.sınıflar arası Bilgi Yarışmasına geçildi. Bilgi yarışması sonunda dereceye giren öğrencilere Sayın Müdürümüz tarafından hediye çeki takdim edildi.

Ock

Okulumuz Rehberlik ve Kariyer Planlama Programı çalışmaları kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimiz lise tanıtım gezisini gerçekleştirdiler. Meslek seçimlerini doğru yönetmelerinde önemli bir basamak olan lise tercihlerini ve Lise Geçiş Sınavı süreçlerini şekillendirmeleri konusunda doğru rehberlik yapabilmek için planlanan gezinin ilkinde, öğrencilerimiz Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi ve Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz ziyaret ettikleri okulların vizyonu, tarihi, geçmiş öykülerini,başarılarını okullarımız öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimizden dinlemişlerdir.

Ock

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Selda Koç'un, Türkiye’nin farklı şehirlerinin ve Azerbayca’nın da dahil olduğu ‘Let’s Keep In Touch For The World’ isimli proje başlıyor. Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun. İletişim ve sosyal medyanın önemi konularının işleneceği, öğrencilerin web2 araçlarını kullanmayı öğrenme şansı bulabileceği, ders dışı farklı etkinliklerde yer alma şansı ile teknolojik ve sosyal beceriler geliştirebilecekleri bir proje olması amaçlanmaktadır.

Projede çalışacak öğretmenimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.

Ock

Okulumuz öğrencilerine Türkiye Teknoloji Vakfı Bartın  İl Sorumlusu Pelin Bilgin tarafından Teknofest2024 yarışma süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Milli teknoloji hamlesi kapsamında bu yıl Adana’da düzenlenecek olan teknoloji festivaline öğrencilerimizin yarışmalarda yer alarak  katılım sağlamasını bekliyoruz.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Senem Cüre nin ortak olduğu Kitap Kumbaram eTwinning projemizin 15. Kütüphanesi Uşak Avgan İlkokulu/ Ortaokulunda açılmıştır. Projemize destek olan herkese çok teşekkür ederiz.

Ara

Rehberlik Servisimiz Psk. Dan. Ümmühan ATA ve Psk. Dan. Gülhan KARALIOĞLU ÖZYÜREK tarafından velilerimize yönelik “Akran Zorbalığı” farkındalık semineri yapılmıştır. Zorbalık ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı seminerde veliler işbirliğine davet edilmiştir ve çözüm için izlenebilecek yollar üzerinde durulmuştur. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz. #zorbalık yapma, birlikte daha güçlüyüz. #zorbalık yapma empati kur.

Ara

Okulumuz öğrencilerine AFAD Ekiplerince doğal afetler ve korunma yolları ile ilgili bilgilendirme çalışması yapılmıştır. Ekiplerimize çalışmaları için teşekkür eder sağlıklı günlerde kalmayı temenni ederiz.

Ara

Eğitimde Teknoloji Odaklı Öğrenme Senaryoları Geliştirme Ekibi Çalıştayı'na okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Pınar Sayar katılmıştır.

Ara

Okulumuz İngilizce öğretmeni Senem Cüre'nin  2022 2023 eğitim öğretim yılında okulumuz adına yaptığı 3 e Twinning projesi ulusal kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine Bartın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından “Meslek seçimi, ilgi, yetenek ve değerler” konulu seminer verilmiştir.

Kas

Okulumuz bünyesinde Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde yürütülen Artistik Jimnastik, Halk oyunları, Atletizm ve Uygulamalı Tiyatro Eğitimi Kurslarımız devam etmektedir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Çelenk Sunma Töreninde yerimizi aldık. Ardından Kültür Merkezinde yapılan programa katılım sağlayarak Öğretmenler Günü Konserini dinledik.

Kas

Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü Satranç Turnuvasında 14 yaş altı kategorisinde yarışan öğrencimiz Deniz Mert Dayan İl Birincisi, Muhammet Emin Şahin de İl İkincisi olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarından kareler. Okul Müdürümüz Ali Rıza Yılmaz öğretmenlerimize hediyeler dağıtarak günlerini kutladı. Ardından kutlama komisyonun hazırlamış olduğu ikramlıklar yenildi. 24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.